TERMENI GENERALI

Termenii si conditiile generale se vor aplica vanzarii de bunuri de catre SC SALTERRA DISTRIBUTION GROUP SRL prin intermediul magazinului virtual www.salterra.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.
Astfel, urmatorii termeni vor insemna:
Cumparator – persoana fizica sau juridica care emite o Comanda.
Vanzator - societatea comerciala SALTERRA DISTRIBUTION GROUP SRL, avand sediul social in Voluntari, str Emil Racovita, nr 35-39, nr. de inregistrare la Registrul Comertului:
Bunuri - orice produs mentionat in Comanda, inclusiv produsele cu dimensiuni atipice care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze produsele si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste produse si sa faca plata acestora.
Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator.

Drepturi de proprietate Intelectuala (in cele ce urmeaza DPI) - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Coman

ALTE OBLIGATII CE DECURG DIN CONTRACT
Vanzatorul isi va utiliza toate cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a pune la dispozitia Cumparatorului produsele din Comanda si va livra doar acele produse care indeplinesc cerintele si specificatiile Cumparatorului.
Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila.
Numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea SC SALTERRA DISTRIBUTIN GROUP si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

CONFIDENTIALITATEA INFORMATIILOR
Informatiile furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris al Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste.
Mesajele SALTERRA sunt transmise prin intermediul partenerilor care deruleaza activitati de marketing si comunicare agreati de SALTERRA. Astfel sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.
Prin inscrierea in baza de date SALTERRA, cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre VANZATOR sau de catre furnizori sai de servicii de marketing si de a ii fi utilizate datele personale exclusiv in scopuri de promovare a produselor.

PENALITATI
In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau realizare a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa comunice Cumparatorului noul termen de livrare. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea vanzatorului a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite.
In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata pana la achitarea integrala a acesteia.
In cazul in care Cumparatorul comunica informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de livrare a produselor. Acesta este de maxim 5 zile lucratoare de la data acestei comunicari.

PLATA
Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru produsele livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare

RISCURI SI RESPONSABILITATI
a. Livrare
Vanzatorul va expedia in Bucuresti si Ilfov produsele prin propria echipa. In restul tarii vanzatorul va expedia marfa fie prin curier rapid pentru produsele de dimensiuni mici fie prin transportator pentru saltele si topuri de saltea.

b. Transport - Ambalare
In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu produsele in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern/transportator intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Vanzatorul va efectua livrare produselor pe teritoriul Romaniei

ACCEPTAREA
Acceptarea va fi facuta atunci cand produsele livrate Cumparatorului sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele sale. De asemenea, pentru produsele vandute si livrate de SALTERRA Cumparatorul poate returna produsele in termen de 14 zile fara dezambalarea produsului din folia de plastic originala.

RETURNAREA PRODUSELOR
Returnarea produselor comercializate de Salterra Distribution Group

 • Perioada de retur pentru orice produs Salterra care nu a fost desigilat din ambalajul original este de 14 zile calendaristice. Dat fiind faptul ca fiecare dintre dumneavoastra doriti sa achizitionati un produs igienic, nefolosit de alt comparator, care sa nu va afecteze sanatatea, testarea saltelelor si topurilor de spuma se poate realiza fara desigilarea produsului, cu folia de plastic nedeteriorata.
 • Produsele sigilate furnizate de Salterra Distribution Group nu pot fi returnate nesigilate din motive de protectie a sanatatii si din motive de igiena conform art16 din OUG 34/2014.
 • Perioada de retur pentru saltele este de 14 zile fara dezambalarea produsului din folia de plastic originala. Taxa de transport si comisionul bancar se vor deduce din valoarea produsului si nu vor fi rambursate.

Salterra Distribution Group isi rezerva dreptul a de refuza returul si implicit rambursarea valorii acestuia daca:

 • Saltelele au fost desigilate din ambalajul de plastic original care le acopera sau au fost deteriorate si murdarite ca urmare a manipularii incorecte a acestora. Testarea produsului se va realiza fara desigilarea din plasticul care le protejeaza.
 • Produsele returnate nu sunt insotite de toate actele primite (factura, chitanta, certificat de garantie, etc) si de numarul de retur.
 • Nu pot fi returnate produsele care fac obiectul unor comenzi speciale: dimensiuni atipice, structura elastica speciala, husa speciala, textil de acoperire personalizat conform cerintelor clientului;

In cazul exceptional si de comun acord cu consumatorul, daca salteaua a fost desigilata si utilizata, pentru a putea fi returnate se va retine de 40% din valoarea produsului.

Produsele se vor returna la adresa:
Salterra Distribution Group SRL,
Dragomiresti Vale, Str. Piersicului nr.1, Cladirea 2 (WDP Dragomiresti).
Persoana de contact:  Alexandru Iosif 0749010120
Transportul produselor retur pana la depozitul Salterra va fi achitat de catre client. Produsele se vor returna doar in ambalajul original sigilat. Daca produsul returnat nu se afla in ambalajul original sigilat ne rezervam dreptul de a refuza produsul si implicit schimbarea produsului cu altul sau returnarea banilor. 

Important:

 • In situatia in care confortul oferit de saltea nu este cel cautat acesta nu poate fi considerat viciu de fabricatie. Pentru verificarea confortului beneficiati de posibilitatea de testare a saltelelor in magazinul Salterra sau la domiciliu cu folia sigilata timp de 14 zile calendaristice.
 • Mucegaiul aparut in saltea pe durata de folosire a saltelei nu poate fi considerat viciu de fabricatie deoarece aparitia acestuia se datoreaza exclusiv folosirii saltelei intr-un mediu cu umiditate ridicata.
 • Nu pot fi returnate produsele care fac obiectul unei comenzi speciale: dimensiuni atipice, structura elastica speciala, husa speciala;

Toate comenzile cu valoarea totala mai mare de 800 ron (tva inclus) beneficiaza de livrare gratuita in Bucuresti si Ilfov pentru clientii care pastreaza produsul achizitionat. In situatia in care doresti sa returnezi produsul cheltuiala de transport ocazionata de livrarea produsului returnat de la depozitul Salterra acasa la tine se va scadea din valoarea achitata pentru produs. La momentul achizitiei saltelei acest cost de transport este inclus in pretul produsului.

In cazul returnarii saltelei se va deduce din pretul facturii costul de livrare al saltelei, astfel:

 • pentru Bucuresti si Ilfov, costul de livrare pentru o saltea cu structura de arc  continuu, arc impachetat, spuma sau latex natural este de 135lei.
 • pentru alte localitati decat Bucuresti si Ilfov, costul de livrare pentru o saltea intre 375 - 500lei

 

GARANTIE

Toate produsele comercializate de catre site-ul www.salterra.ro beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale al producatorului.

Modalitatea de acordare a garanției :

 1. Remediere – remedierea pe costul producatorului a defectelor produsului;
 2. Inlocuire – inlocuirea cu un nou produs pe costul producatorului atunci cand defectele nu pot fi remediate;
 3. Restituire contravaloare produs - atunci cand din cauza unei situatii neprevazute producatorul nu poate remedia sau inlocui produsul in termenul legal de 15 zile calendaristice.

TRANSFERUL PROPRIETATII
Proprietatea asupra Produselor va fi transferata la momentul efectuarii platii de catre Cumparator. Plata produselor din colectia Salterra se poate realiza prin card online, prin ordin de plata sau numerar la livrare.
Personalul care realizeaza livrarea prin curierat rapid nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si in cazul achitarii comenzii la livrarea numai dupa achitarea contravalori acestora.
Prin livrare se intelege - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier

RASPUNDEREA
Vanzatorul este raspunzator in cazul in care partenerii sai de orice fel implicati in realizarea si livrarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale asumate de vanzator in baza acestui contract.

FORTA MAJORA
Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA
Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente

PREVEDERI DIVERSE
Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.