Marcela Moss - Salterra

Marcela Moss

Administrator

Hai să evităm alergia la acarieni, ca să te odihnești bine!

     Poate că te-ai trezit din pat uneori cu strănut, nas înfundat și tuse. Te-ai întrebat vreodată de ce se întâmplă? Dincolo de răceală, dacă simptomele durează mai mult de o săptămână, este posibil să fii alergic la acarieni.

     Acarienii sunt niște insecte minuscule care trăiesc în praf și sunt prezente cam în toate casele. Se hrănesc cu celulele pielii, pe care noi le pierdem în mod natural, iar deșeurile lor sunt cele care cauzează alergia. În plus, această afecțiune poate apărea în orice moment al anului și este din ce în ce mai frecventă. Are simptome precum rinita (inflamația matinală a nasului cu obstrucție și mâncărime nazală însoțită de strănut), conjunctivită alergică și astm, uneori poate declanșa și alte afecțiuni precum dermatita atopică.
Pe acești acarieni îi gasim în: saltele, perne, perdele, mobilier tapițat, covoare etc., dar locul în care îi întâlnim cel mai frecvent  este dormitorul nostru datorită așternuturilor care adună cea mai multă piele descuamată, creând un loc favorabil pentru dezvoltarea lor . Acest lucru ne afectează starea de bine și odihna.

       Pentru a preveni această alergie, iată cateva măsuri, care cu siguranță te vor ajuta să te simți mai bine:
  • Aspiră frecvent, atât mobilierul cât și covoarele.
  • Folosește o cârpă umedă pentru a curăța praful. Acest lucru îl împiedică să se disperseze în aer și să se așeze din nou.
  • Folosește o protecție impermeabilă de saltea care va colecta toata pielea descuamată și care nu va permite acumularea de mirosuri in saltea. Vei evita astfel producerea de alergii și te vei putea odihni. Protecțiile de saltea sunt perfecte pentru oricine suferă de alergii, astm sau alte  alte probleme respiratorii.
  • Aeriseste perna și pilota in zilele geroase și in cele foarte călduroase. Acarienii nu rezistă nici la ger, nici la caldură.
  • Spală așternutul la 60 de grade săptămânal și periodic protecția impermeabilă de pernă, protecția impermeabilă de saltea, perdelele și covoarele.
  • Jucăriile de plus trebuie si ele spălate frecvent.     
     Stiai ca lipsa unei protectii impermeabile conduce in 7ani la acumularea în saltea a 2-3kg de piele descuamată?
 
     Saltelele Pikolin din colectia noastră au tratament complet Triple Barerra care nu permit dezvoltarea în saltea a ciupercilor, bacteriilor și acarienilor însă, folosirea  acestora fără protecție de saltea impermeabilă va conduce la acumularea a 2-3 kilograme de piele descuamată. În plus, cu timpul, salteaua se va păta și va căpăta miros de transpirație.

    Așa că, nu uita sa îti cumperi una!