Care este diferenta intre o saltea cu arcuri si una cu spuma?
Este inainte de toate o chestiune de obiceiuri: una nu este mai buna decat cealalta.
Dar confortul lor este diferit, o saltea cu spuma va avea tendinta sa urmareasca forma corpului si sa absoarba miscarile corpului pe saltea. O saltea cu arcuri are un efect de rezilienta mult mai important (efectul de revenire al arcului la pozitia de echilibru)
Recomandarea noastra este sa adopti principiul continuitatii si sa nu schimbi tehnologia atunci cand schimbi salteaua.

Inaltimea saltelei are influenta asupra calitatii acesteia?
Nu trebuie confundata calitatea cu grosimea. Totul depinde de calitatea materialelor folosite atat pentru structura elastica cat si pentru matlasare.
In general o saltea cu arcuri este mai groasa decat o saltea din spuma, dat fiind volumul pe care il ocupa arcurile. Dar atunci cand vorbim de aceeasi tehnologie(arc impachetat, arc biconic, arc continuu, latex sau spuma poliuretanica) pentru aceeasi marca o saltea mai groasa este sinonima cu mai mult confort (matlasarea este mult mai generoasa) si cu o durata de utilizare mai mare.

O saltea buna trebuie sa fie neaparat foarte dura?
Este o falsa impresie. Fermitatea saltelei trebuie adaptata la morfologia fiecaruia. O saltea prea ferma va provoca o hiper-cambrare a coloanei vertebrale si se va dovedi la fel de nepotrivita ca o saltea prea moale (efect de castron). Alege o saltea potrivita nevoilor tale. Pentru anumite modele de saltele iti oferim posibilitatea sa combini spuma cu diferite grade de fermitate.

Sunt dimensiunile asternutului adaptate la dimensiunea patului sau pernei?
Da! Salterra iti propune o gama larga de accesorii(lenjerii, protectii saltea), toate adaptate la dimensiunile saltelei, pernei sau pilotei tale.
Pentru o dimensiune speciala contacteaza unul din consultantii nostri.

De ce sa aleg un produs de marca?
Achizitia unei saltele este o achizitie importanta si de durata, este deci foarte important sa alegi un producator serios ale carui produse sunt recunoscute pentru calitatea procesului de fabricare si a materialelor folosite pentru realizarea saltelei. Trebuie sa eviti cumpararea unei saltele daca nu ai informatii despre producator, sau daca comerciantul nu comunica detalii legate de calitatea materialelor folosite si nu poate proba calitate si durabilitatea acesteia.

Ce inseamna produs de marca?
Inseamna garantia respectarii fisei produsului (structura elastica si matlasare). Respectarea cu strictete a numarului de arcuri, a densitatii latexului sau a materialelor folosite pentru matlasare, testarea permanenta a calitatii produselor (ca de exemplu o rola compresoare aplicata de multe ori pe fiecare model de saltea care permite evaluarea duratei de viata a produsului).
Marcile pe care Salterra ti le propune sunt marci de renume european EPEDA(una dintre cele mai prestigioase marci din piata franceza), PIKOLIN, SUNLAY(cele mai prestigioase marci din piata Spaniei si Portugaliei) care au castigat increderea consumatorilor prin calitate.

Pot testa calitatea unei saltele asezandu-ma cateva minute pe o saltea?
Este imposibil sa testezi calitatea saltelei in magazin asezandu-te pe aceasta cateva minute imbracat si incaltat. Ai nevoie de minim 4-5 nopti pentru a te acomoda cu noua saltea. Poti intelege diferenta de sustinere intre doua tipuri de saltele, dar calitatea si confortul nu poti sa le apreciezi decat dupa mai multe nopti de testare.

Cum imi intretin salteaua?
In prima luna de utilizare intoarce salteaua odata sau de doua ori astfel incat structura si matlaseul sa se aseze uniform.
Dupa aceea intoarce salteaua in functie de cele 4 anotimpuri
Primavara pozitioneaza salteaua pe una dintre fete
Vara intoarce salteaua astfel incat zona capului sa devina zona picioarelor
Toamna pozitioneaza salteaua pe cealalta parte
Iarna intoarce salteaua astfel incat zona capului sa devina zona picioarelor
Nu utiliza manerele laterale pentru transport. Rolul lor principal este sa te ajute sa pozitionezi usor salteaua pe somiera.
Pentru curatarea saltelei foloseste aspiratorul. Pentru indepartarea petelor foloseste apa rece si putin sapun delicat apoi curata zona cu atentie.

Cum imi protejez salteaua?
Pentru asigurarea unei igiene corespunzatoare saltelei tale ideal este sa folosesti o protectie de saltea simpla sau rezistenta la lichide, respirabila si usor de curatat in masina de spalat.

Cati ani pot folosi o saltea?
O saltea trebuie folosita maxim 10 ani, folosirea saltelei o perioada mai mare de 10 ani are efecte negative importante asupra sanatatii
Chiar daca husa saltelei arata inca bine, dupa 10 ani de folosire zilnica structura elastica este cu siguranta deteriorata. Pe de alta parte, foarte des nu estimam corect starea somierei. Daca salteaua a ajuns la final ca structura elastica si igiena aceasta situatie este direct legata si de faptul ca somiera nu-si mai indeplineste rolul de "amortizor".
In unele situatii este posibil ca salteaua sa se deterioreze mai rapid daca somiera este veche si nu mai ofera sustinerea corecta saltelei. O investitie in saltea si somiera inseamna investitie in propria sanatate.

Cum imi transport salteaua?
Saltelele din latex sau spuma pot fi pliate. Daca insa ai cumparat o saltea cu arcuri este interzisa plierea acesteia. Exista riscul deformarii ireparabile a structurii de arcuri.
Atentie! Nu utiliza manerele laterale pentru transport. Rolul lor principal este sa te ajute la pozitionarea usoara a saltelei pe somiera.

Cum curat salteaua?
Tesatura de acoperire a tuturor produselor PIKOLIN si EPEDA este tratata anti-bacterii, ciuperci si acarieni.
Curata petele de praf cu o carpa alba moale din bumbac inmuiata in apa si stoarsa bine cu miscari circulare delicate. Nu folosi produse de curatare lichide direct pe saltea. Se poate pata sau poti distruge iremediabil structura elastica a acesteia.
Foloseste o protectie de saltea chiar din ziua achizitie saltelei!

Ce sunt acarienii?
Paraziti care se dezvolta in toate colturile intunecoase si umede (mocheta si saltele neaerisite), care stau adesea la baza alergiilor.
Invizibili cu ochiul liber acarienii se hranesc cu resturi de piele rezultate din descuamarea epidermei noastre. Aproximativ 15 % din populatie sufera de o alergie generata de acarieni.
Mancarimile si astmul sunt manifestarile uzuale.

Pentru a lupta impotriva proliferarii excesive a acestora, recomandam:

  • Aspirarea prafului dar mai ales a saltelei;

  • Pastrarea curateniei in dormitor;

  • Verificarea umiditatii din atmosfera pe care o poti scadea printr-o aerisire si incalzire corecta a camerei;

  • Curatarea chimica a cuverturilor, pernelor si pilotelor;

  • Folosirea unei protectii de saltea.