Marcela Moss - Salterra

Marcela Moss

Administrator

Ce inseamna pentru tine LIFESTYLE?

Ce inseamna pentru tine LIFESTYLE?

Fiecare dintre noi poate avea propria înțelegere a ceea ce reprezintă LIFESTYLE. Pentru mine inseamna arta de a trăi, practicata și cultivată zilnic pentru a fi mai fericiti! Inseamna sa te bucuri mai mult de momentul prezent. Inseamna sa adopti valori minimaliste, ecologice, responsabile și economice. Și acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori acasă.
Iti doresti sa trăiesti mai bine? Iata cateva sfaturi:
LIFESTYLE inseamna sa consumi produse de calitate
Nu ne este rușine să o spunem: trăim într-o societate de consum, avem un mod de viață pentru care știm foarte bine că plătim un preț ridicat. Pentru că da, atunci când cumperi un produs, există costuri ascunse la care nici nu te gândești. Realizarea acestui tricou ieftin a costat sănătatea multor oameni, bumbacul său a necesitat  mult consum de apă, ca să nu mai vorbim de transportul său cat și de consecințele acestuia asupra atmosferei noastre.  Aceste cumparaturi de impuls îți oferă  plăcere (pentru ca este adevarat, cui nu-i place shopping-ul?), dar a meritat cu adevărat costul?

Adeptii LIFESTYLE tind catre minimalism
Pentru unii minimalismul este un adevarat cult, insa Lifestyler-ii, nu pledează pentru austeritate, ci pentru bun simț atunci când pun întrebarea despre utilitatea obiectelor.
Chiar folosesc acest vapor sau l-am cumpărat pentru a-l adauga la colectia mea. Chiar port toate hainele din dulap? Îmi dă această pilota sau această lenjerie, cumpărate la intamplare,  un sentiment de bucurie când intru în camera mea?
Fiecare obiect din casa ta trebuie sa fie cu adevarat folositor sau sa iti ofere multa placere. În caz contrar, trebuie sa-l vinzi, sa-l reciclezi sau, dacă nu poți recurge la niciuna dintre aceste variante, pur si simplu sa-l arunci.

REALIZAȚI ACHIZIȚII RESPONSABILE
Lifestyle înseamnă a trăi înconjurat de obiecte utile sau plăcute. Pentru a evita să faci ordine și să sortezi prea des, intervenim în amonte: atunci cand mergi la shopping! Chiar aveai nevoie de rochia aia nouă sau porti toate hainele din dulap?
Știm că moda este o reînnoire eternă, așa că ne concentrăm pe elementele de bază: blugi croiți drept (care ni se potrivesc cu adevărat), o cămașă albă, o jachetă bine croită, o mică rochie neagră ... și, mai presus de toate, acordăm intaietate calității, nu prețului, pentru a păstra ceea ce cumparam cât mai mult timp posibil! Același lucru este valabil și pentru saltea sau lenjeria de pat. O saltea de calitate Pikolin inseamana ca te vei bucura de un confort deosebit 8-10ani, iar  un set de lenjerie de calitate (uni sau cu modele atemporale din bumbac percal sau satin) Essix sau Alexandre Turpault iti va rezista ani de zile!

Lifestyle inseamna sa savurezi fiecare moment pentru a fi pe deplin fericit.Stii de ce bunicile noastre foloseau  bumbacul percal? Pentru ca se adaptează la temperatura corpului indiferent de anotimp și mai ales pentru rezistența in utilizare!
Ai primit vreodată vreun obiect care îi aparținea bunicii tale? Îți amintești cum te-ai simțit? Nu a fost doar un ceas frumos, o geantă vintage drăguță sau o bijuterie: a fost o emoție construită din amintiri. Filosofia Lifestyle, inseamna să știi cum să savurezi fiecare moment prezent pentru a fi pe deplin fericit, iar momentele de familie sunt cele mai prețioase.
Nu există nicio îndoială că stilul de viață face parte din respectul pentru sine, pentru ceilalți și pentru natură. Ca să spun adevărul, ne întrebăm de ce nu am început mai devreme ...
Și tu, tu cum trăiești Lifestyle?